ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
+ -

Κράτηση online

\/

ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

el en
BOOK NOW

ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

Οι εκκλησίες του νησιού αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας και της παράδοσης της Λευκάδας. Αξίζει να αφιερώσετε λίγο από τον χρόνο σας για να τις επισκεφθείτε. 

Η ιερά Μονή Φανερωμένης Λευκάδας βρίσκεται στην περιοχή Φρύνι μόλις 3 χιλιόμετρα έξω από την Λευκάδα. Εϊναι το ιστορικότερο και αρχαιότερο μοναστήρι του νησιού. Κάθε χρόνο δέχεται χιλιάδες επισκέπτες. Η Παναγία Φανερωμένη είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου και είναι προστάτιδα και πολιούχος του νησιού.

Ο ναός του Παντοκράτορα είναι μια ιδιωτική εκκλησία και ανήκει στους απόγονους Βαλαωρίτη. Έχει αξιόλογες αγιογραφίες από διάσημους Επτανήσιους αγιογράφους. Εκεί βρίσκεται και ο τάφος του ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη και άλλων εξέχοντων Λευκαδιτών.

Το εκκλησάκι της Αγίας Μαύρας βρίσκεται μέσα στο ομώνυμο κάστρο λίγο πριν την πλωτή γέφυρα που ενώνει την Λευκάδα με την Αιτωλοακαρνανία. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, κυρίως κατά τη διάρκεια της οθωμανικής κυριαρχίας, η Λευκάδα ονομαζόταν Αγία Μαύρα λόγω του κάστρου και της εκκλησίας. 

H εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της πόλης, που χτίστηκε στα τέλη του 17ου αιώνα και είναι ιδιωτική.

Το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής, είναι ένα από τα πιο γραφικά εκκλησάκια. Βρίσκεται απέναντι από το κοσμικό Νυδρί βουτηγμένο μέσα στο πράσινο. Η επίσκεψη στο εκκλησάκι μπορεί να γίνει και με μικρά μισθωμένα καΐκια.

Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Είναι πολύ παλιά εκκλησία, χτίστηκε το 1867 και έχει δοκιμαστεί από μεγάλους σεισμούς. Ήταν ο πλουσιότερος ναός της πόλης με εντυπωσιακές εισόδους, παράθυρα σε ρυθμό μπαρόκ, επιβλητικό τέμπλο και εικόνες που αποτελούν έργα τέχνης.

Το εκκλησάκι του Αγίου Δονάτου, βρίσκεται ανηφορίζοντας από το χωριό Εγκλουβή σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων και σε υψόμετρο 900 μέτρων. Οι κάτοικοι του νησιού το έχουν αφιερώσει στον επίσκοπο Ευροίας Ηπείρου Δονάτο. Η μνήμη του τιμάται στις 7 Αυγούστου. 

All rights reserved www.ilianthoslefkada.gr 2016 | Created by BOOKRES